Waarom Zwolle werkt

Waarom de Regio Zwolle Werkt

Iedereen die wel eens in de regio Zwolle is geweest, zal het met ons eens zijn dat de regio Zwolle een heerlijke plek is. Een plek waar het leven fijn is.

Zwolle heeft één van de mooiste binnensteden van Nederland. Je kunt er heerlijk tafelen in een van de vele sfeervolle restaurants of cafés die Zwolle rijk is. Sportief aangelegd? Beklim dan de Peperbus en geniet van een prachtig uitzicht over de stad of huur een kano en ontdek de Zwolse grachten. Niet zo sportief aangelegd? Dan kun je je natuurlijk ook laten varen in een luxe sloep of verken de stad per fietstaxi.

En wat dacht je van wonen in de regio Zwolle? Wonen in de binnenstad van Zwolle is ongekend populair, het is er bruisend en er is altijd wel iets te beleven in het centrum. Hou je van iets meer ruimte en rust dan zit je in de buitenwijken van Zwolle ook heel goed. Of je nu gaat voor nieuwbouw, een opknapper of een boerderijtje net buiten Zwolle, er is voldoende keus voor elk budget.

IT onderwijs in Zwolle

Wil jij later aan de slag in de IT en ben je op zoek naar een passende opleiding om je carrière een goede start te geven? Ook dan zit je in Zwolle goed. Op zowel mbo- als hbo-niveau hebben wij mooie opleidingen die jou verder helpen om een echte IT professional te worden.

Windesheim

De grootste hbo ICT opleiding van Nederland vind je in Zwolle. Het een gemiddelde van ruim een 8 wordt de hbo opleiding ICT aan het Windesheim ook nog een als beste beoordeeld door de studenten zelf.

Wil je websites, apps, games, virtual reality of beveiligde computersystemen ontwikkelen? Stroomt het ICT-virus door je lijf? Volg dan de opleiding HBO-ICT bij Windesheim. Met 4 verschillende uitstroomrichtingen zit er zeker iets bij wat jouw interesse heeft;

 • Embedded Systems and Automation
 • Software Engineering
 • Business IT and Management
 • Infrastructure Design and Security

Meer weten of wil je een keer proef studeren? Check de website van Windesheim voor meer informatie en open dagen. Meer informatie.

Deltion

Ook op mbo-niveau kun je kiezen voor kwalitatief goed onderwijs richting ICT. Op het Deltion heb je keuze uit verschillende opleidingen van niveau 2 tot en met niveau 4. De meeste ICT opleidingen van het Deltion kun je zowel in de voltijd- als BBL-variant (werken-leren) volgen.

Binnen de richting Applicatieontwikkeling kun je kiezen tussen de opleidingen:

 • Creative Developer (niveau 4)
 • Software Developer (niveau 4)

Binnen de richting ICT Beheer & Support heb je de keuze uit de volgende opleidingen:

 • ICT Support Medewerker (niveau 2)
 • Allround medewerker IT Systems and Devices (niveau 3)
 • Expert IT Systems and Security (niveau 4)

Meer informatie over de opleidingen kun je vinden op de website van Deltion: Meer informatie

Landstede

Bij Landstede MBO leer je in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin je kennismaakt met je toekomstige beroep en werkveld. Hier kun je jouw opleiding persoonlijk invullen. Je kunt je er verbreden en verdiepen, op verschillende niveaus leren en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen. Het resultaat is een studie die precies aansluit op jouw talenten, wensen en interesses!

Binnen de richting ICT & Technologie kun je kiezen uit de opleidingen:

 • Medewerker Beheer ICT (niveau 3)
 • Netwerk- & Mediabeheerder (niveau 4)
 • ICT-Beheerder (niveau 4)
 • Applicatie- & Mediaontwikkelaar (niveau 4)

Meer informatie over de opleidingen kun je vinden op de website van Landstede: Meer informatie